Csónakázó-tó

2_origTószeg község pár kilométerre, Szolnoktól délre, a Tisza mentén helyezkedik el.

A település szívében elterülő tó, Szolnok felől a Tószegi úton haladva, a községbe érve az Attila út illetve a Rákóczi út irányából egyaránt elérhető.

A 3,5 Ha-os tó 2006 óta van a Tiszavirág HE. kezelésében. Mivel kimondottan egy lakóövezetben lévő horgászvízről beszélünk, a viszonyok is ehhez igazodnak. A legtalálóbb kifejezés a családbarát jelző a Csónakázó-Tóra, hiszen a gondosan karbantartott part, a folyamatosan gondozott fű kiváló helyszínt biztosít egy horgászattal összekötött családi piknikre.

A tó átlagos vízmélysége 1,5 méter, a partszakasz helyenként náddal szegélyezett. A tó teljes partszakasza szabadon horgászható, a helyek érkezési sorrendben foglalhatók el.

A tudatos egyesületi munkának köszönhetően, gazdag halállomány várja a horgászokat, folyamatos telepítés és a kiváló ívási viszonyok egyaránt jellemzők a tóra.

20929728A közel 500 fős egyesületet nyüzsgő közösségi élet jellemez, hiszen az egyesület évi szinten 8-10 versenyt, rendez köztük olyanokat is, mint családi, gyermeknapi stb., valamint minden februárban Horgászbállal indítja az új szezont. A versenyeken szép nyeremények és serlegek nyerhetők egy kis odafigyeléssel a horgászok nagy örömére.

Fogható halfajok: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, busa.

66331260